2012. március 9., péntek

*shels

Hol is kezdjem...? A címben megadott név nem egy vicc, hanem egy post-rock formáció neve, melyet decemberben fedeztem fel. Akkoriban volt egy szavazás a legnagyobb facebook-os post-rock oldalon, (több mint 28000 tag) hogy melyik volt a legjobb lemez az "idei" esztendőben. A szvazást torony magasan a *shels Plains of the Purple Buffalo című albuma nyerte meg.

Ez fel is keltette az érdeklődésemet és meg is hallgattam. Első hallásra annyira nem jött be, de másodjára-harmadjára valahogy beszippantott, mint egy porszívó. :D A wikipédia szerint a csapat angol/amerikai "A-team", mivel több ismert zenekarból vannak benne a tagok, mint kb. itthon a Grand Mexican Warlock! :D A lemez zenei része nagyon ott van, van benne ének és trombita, ami kiemeli az átlagból. Persze az énekkel ellátott post-rock-kal mindig fentartásaim vannak-voltak, mert elég sok s*ar van a palettán az ilyenekből, de itt valahogy se nem sok, se nem kevés, pont elég. Kicsit hasonlít a Sigur Rós egyes tételeihez, de valahogy mégsem az. A trombitát hihetetlen jó ötletnek tartom, nagyon jól beilleszkedik a nótákba és ami külön pontot érdemel, hogy néhol nem szégyelnek hörögni, már-már post-metal dalként futnak egyes részek a lemezről.
*shels - Crown Of Eagle Feather:

Ez a lemez véleményem szerint simán lepipálja a tavaly megjelent Explosions in the Sky, valamint This will Destroy you lemezét, melyek elég érdektelenre sikerültek, vagyis számomra azok voltak. Egy 10-es skálán minimum 8 vagy 9 között mozoghat.
Ha valaki kíváncsi, akkor néhány link:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése